Faze Socante
Home | STOP Drogurilor | Registration | Login
 
Monday, 2017-08-21, 8:29 PM
Welcome Guest | RSS
Site menu
Chat Online
200
Our poll
Va place siteul ?
Total of answers: 103

 


PREZENTARE


ASOCIATIA INTERNATIONALA DE LUPTA IMPOTRIVA DROGURILOR a fost constituita, la data de 12 decembrie 2001 prin Hotararea Judecatoreasca nr. 287/PJ/2001, avand ca scop lupta sustinuta impotriva traficului si consumului de droguri.

Prin tot ceea ce vom intreprinde ne propunem sa mediatizam, in primul rand, pericolul reprezentat de consumul de droguri ca si identificarea si prezentarea modalitatilor prin care tinerii devin consumatori de droguri.

In acest sens asociatia dispune de materiale publicitare, specialisti pentru sustinerea de simpozioane si conferinte avand ca tema consumul de droguri precum si mijloace tehnice pentru depistarea stupefiantelor, existand posibilitatea reala de colaborare intre noi si organele abilitate ale statului, in conformitate cu prevederile legale.

Dupa tragicele evenimente de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite ale Americii, in urma rapoartelor intocmite, s-a constatat o stransa legatura intre terorismul international si traficul de droguri. De fapt, o mare parte din banii rezultati in urma traficului de droguri au fost folositi pentru finantarea actiunilor teroriste. O actiune energica de stopare a traficului va avea ca efect si blocarea surselor de finantare ale terorismului. Agentiile si serviciile de informatii detin, in acest sens, documente care dovedesc legatura dintre traficul de droguri si organizatiile teroriste internationale.

Un raport al Departamentului de Stat al SUA, din octombrie 2001, mentioneaza faptul ca fostul regim taliban din Afganistan a fost direct implicat in productia si traficul de opim, furnizand � din cantitatea mondiala.

Si in alte parti ale lumii, organizatiile teroriste au beneficiat de pe urma traficului de droguri. De exemplu organizatia terorista intitulata Fortele Armate Revolutionare din Columbia a beneficiat anual de aproximativ 300 milioane USD din vanzarea ilegala de droguri.

 EVENIMENTE

    Pentru anul 2002

Asociatia Internationala de Lupta Impotriva Drogurilor isi propune ca prin toate demersurile pe care le va intreprinde sa reuseasca deschiderea de filiale in toate judetele tarii. In acest sens am demarat o colaborare cu Ministerul de Interne si cu departamentul specializat anti-drog din subodinea sa, in vederea unirii eforturilor pentru cresterea eficacitatii actiunilor intreprinse. Aportul nostru este deocamdata informational urmand, ca in viitor, sa contribuim practic si cu aparatura si instrumentar de ultima generatie pentru depistarea drogurilor.

Declansarea unei campanii de conferinte pe tema consumului de droguri, sustinute de specialistii nostri, in scoli si licee, sub titulatura "Prietene, ai dreptul la viata!". Dorim prin aceasta sa contribuim la constientizarea tinerei generatii cu privire la efectele distrugatoare pe care le poate avea consumul de droguri. Pe de alta parte dorim sa evidentiem si pericolul anti-social si pedepsele pe care le vor suporta cei care vor participa la traficul de droguri.

Editarea unui buletin informativ (revista) lunar cu scopul de aducere la cunostinta tinerilor, cele mai noi informatii privind drogurile, efectele lor, modalitatile de a le identifica si evita in cazul in care le sunt oferite. Pe de alta parte va fi prezentat ceea ce se intreprinde pentru eradicarea acestui flagel.

Deschiderea unei linii telefonice permanente la care, specialistii nostrii sa raspunda 24 de ore din 24 apelurilor tinerilor, consumatorilor de droguri si parintilor aflati in dificultate sau care au nevoie de consiliere de specialitate.
    Pentru anul 2003

Extinderea activitatii noastre si in tarile balcanice limitrofe in vederea crearii unui obstacol real in calea desfasurarii si dezvoltarii traficului de droguri, stiut fiind, ca principalul drum de acces in Europa trece prin Bulgaria si Romania venind prin Turcia dinspre continentul asiatic.

Deschiderea unei clinici de dezintoxicare, deservita de personal competent, de specialitate, pentru a veni concret in sprijinul tinerilor dependenti de droguri.

Dezvoltarea si intarirea colaborarii cu organele abilitate, in vederea perfectionarii modului de lucru fapt ce va duce la obtinerea unei mai mari eficiente in lupta de eradicare a traficului si consumului de droguri.Asociatia Internationala de Lupta Impotriva Drogurilor este o structura, care are nevoie, in continuare, sa coopteze in randurile sale specialisti si cadre angajate in lupta pentru stoparea si diminuarea acestui flagel.


PRINCIPALELE DROGURI


Dupa alcool, MARIJUANA este al doilea drog din punct de vedere al consumului.
Marijuana consta in frunze, flori, tulpine sau semin- te de cannabis tocate marunt. De asemenea mai poate fi gasita ca Sinsemilla, varful floral al plantei feminine de marijuana.
In doze mici induce neliniste, o stare de relaxare, de visare si o crestere a apetitului.
Dozele mari creaza stari de confuzie, pierderi de identitate, fluctuatii emotionale, fantezii, halucunatii sau imagini distorsionate.


HASHISH-ul
sau HASH cum mai este cunoscut este un extract de marijuana sub forma de substanta gumoasa avand culori de la maro-auriu-deschis pana la negru.
Datorita concentratiei mai mari de THC este mult mai puternic decat marihuana. Se vinde in cantitati mici ambalate in folie de aluminiu(pudra) sau mici fiole(uleiul).
Efectele hashish-ului sunt similare cu cele ale marijuanei dar mult mai puternice datorita concentratiei mari de THC.
MARIJUANA si HASHISH au un miros specific, foarte puternic.


COCAINA se produce sub forma de pudra alba foarte fina care apoi este ambalata in folie de aluminiu, pachete de hartie, plastic sau mici fiole.
La inceputul anilor �70 consumatorii au inceput sa trateze cocaina cu diverse produse chimice pentru ca acesta sa devina mai puternica.
Efectul inhalarii unei doze de cocaina dureaza aprox. 20 minute, timp in care consumatorul aparent este foarte energic, increzator, agitat si stimulat. Prezinta o dilatare puternica a pupilelor avand narile larg deschise ca pentru a inspira adanc, puternic. Dupa trecerea efectului se instaleaza o stare de profunda depresie, dorinta puternica de a avea o noua doza, neliniste, iritabilitate si o intensa oboseala mentala.
Supradoza cauzeaza agitatie extrema, insuficienta respiratorie si cardiaca si, in cele mai multe dintre cazuri, moartea.
Din punct de vedere legal, cocaina este considerat ca fiind un drog din clasa A, producerea, posesia distribuirea si consumul fiind ilegale atragand dupa sine pedepse grele in conformitate cu legile romane si internationale.


Cel mai periculos dintre droguri este HEROINA. Acest drog creaza o dependenta totala impingand consumatorul la gesturi disperate ca furturi, jafuri, talharii, prostitutie si, de multe ori, crime. Heroina este un derivat obtinut din opium-ul de mac. Din acelasi grup de droguri mai fac parte si morfina sau codeina dar acestea sunt mult mai slabe decat heroina. In forma de pudra poate avea culori de la alb la maro inchis. In cele mai multe cazuri consumatorul isi injecteaza drogul dar sunt cazuri cand heroina este si inhalata.
Consumatorii aflati sub influenta heroinei au ochii lacrimosi, prezinta stari depresive profunde, apatie, scadere a activitatii fizice si greata. Frecvent apar stari de motaiala, consumatorul atingandu-si repetat sau zgariindu-si fata si nasul.
Efectul dureaza 4-6 ore.
Supradozele sunt extrem de periculoase. In cazul unei supradoze, se poate instala stare de coma cu respiratie foarte slaba scadere a temperaturii corpului insotita de transpiratii reci, lipicioase.
Cand heroina este injectata iar mai multi consumatori folosesc aceeiasi siringa, exista si riscul infectarii cu HIV sau cu diverse forme de hepatita.
Cocaina este considerat ca fiind un drog din clasa A, producerea, posesia distribuirea si consumul fiind ilegale atragand dupa sine pedepse grele in conformitate cu legile romane si internationale.
Principalele zone de productie de droguri,
surse ale consumului mondial

Made by legolaS

Login form
Search
Site friends

Hack Zone
www.hackzonecom.tk

Statistics
Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti


Site Powered by legolaS © 2017
Free website builderuCoz